Discover creativity

Programma's.

Innovatieve lesmethoden van Mini Marketing

Het boosten en ontgrendelen van creativiteit is lastig om te bewerkstelligen in een aantal weken, maar dit programma is zó ingericht dat deze weken optimaal benut worden.

Er zijn momenteel twee programma’s die worden aangeboden. Wat deze programma’s inhouden staat hieronder beschreven. Beide programma’s zijn een volledige walk-through van een professioneel creatief proces. Tijdens de weken komen er ontzettend veel dingen samen, en gaan de kinderen heel anders kijken naar de wereld om hen heen!


Een beetje krap in de tijd? Geen probleem!

Beide programma’s zijn ook in workshop-vorm beschikbaar. Dit is geen afgeraffelde versie van het volledige programma, dat zou natuurlijk weinig zin hebben. Dit is een workshop van één middag, die zó is ingericht dat er een maximaal resultaat wordt behaald in het korte tijdsbestek.


Er wordt een deel van het creatieve proces behandeld, het uitvoerende deel, waardoor er een aantal fases die meer tijd kosten worden overgeslagen. Dit programma is hierdoor zelfs toegankelijk voor kinderen vanaf groep 4!

De programma's

Say it with your chest

Het is voor kinderen belangrijk om te weten wie ze zijn, waar ze vandaan komen, maar ook zeker waar ze naartoe willen. Het kan dus van grote waarde zijn om hier een keer bij stil te staan. Wat straal ik uit? Wat wil ik uitstralen? Hoe beeld ik dit uit? 


Zeker voor de kinderen die bijna de overstap naar de middelbare school gaan maken is deze variant belangrijk. Deze variant is naast een creatief proces ook een intern proces rondom zelfreflectie. Een mooie, maar ook wat intensievere variant!


In de praktijk is gebleken dat vrijwel alle leerlingen actief aan de slag gingen en op hun eigen manier een verbetering toonden. Dit traject is zowel in twee als in drie weken te doen.

Let's get to work

De kinderen gaan voor een ‘echte’ opdrachtgever werken. Deze opdrachtgever zal door middel van een videopresentatie de opdracht uitleggen. Deze opdrachten zijn zó ingericht dat er voor elk groepje binnen de klas raakvlakken zijn.

 

Jongens gaan voor een voetbalmerk aan de slag, meiden gaan voor een make-up merk aan de slag.

Uiteraard is het pakket niet zo plat als hierboven wordt weergegeven. Er is heel veel variatie in de pakketten, en er kan zelfs een op maat gemaakte opdrachtgever gepresenteerd worden wanneer deze wens er is.

Na het traject worden de logo’s door de opdrachtgevers van echte feedback voorzien doormiddel van een videopresentatie. Alles om het een realistisch gevoel te geven!